Jak nosit šle a nedopustit se módního hříchu?


Co jsou šle, a kdy je nosit, jsme si řekli v našem předchozím příspěvku. Nyní se podíváme na situaci, kdy už máte šle koupené a začnete je nosit. Máte tedy kšandy, které vypadají dobře a pořádně jste promysleli, jaký úchyt je pro vás nejvhodnější – jestli klasické klipy nebo luxusnější knoflíková varianta. Pokud ano, máte napůl vyhráno. Nyní už jen stačí šle správně nasadit a užívat si ten pocit pohodlí oproti konvenčnímu opasku.

 

Šle do Y 

V případě šlí na klipy do tvaru Y nejprve připněte zadní klip doprostřed pasu a následně si přehoďte zbývající dva konce přes ramena a najděte vhodné místo, kam je připnout. Klipy se nedoporučuje připínat na oblast, kde jsou poutka, ale spíše do volného prostoru mezi poutka. Pokud bychom se měli řídit podle poutek, pak doporučujeme vyzkoušet připnutí hned vedle předních poutek směrem dovnitř (ke knoflíku uprostřed) nebo ven.  

 Untitled design_1

Šle do X

Pokud jste zvolili šle do X, najděte nejprve dva vhodné body na zadní straně kalhot. Pokud si ze začátku nevíte rady, určitě použijte zrcadlo. Důležité je, aby bylo připnutí symetrické. Případně můžete vyzkoušet klipy připnout na zadní stranu kalhot ještě předtím, než si je oblečete.

 sle2

Šle na knoflíky

Pokud jste zvolili variantu kšand na knoflíky a máte kalhoty s již přišitými knoflíky (z vnitřní strany), jednoduše navlečte poutka na knoflíky a je to. Pokud knoflíky nemáte, skočte k nejbližší švadlence nebo požádejte babičku, maminku, přítelkyni, aby vám knoflíky přišila. Měla by to být otázka pár minut. 

 

Nezapomeňte že: přední část šlí (obě pruženky) by měly být navzájem rovnoběžné.

 

Jak nastavit Správnou délku šlí?

Důležité je nastavit správnou délku kšand tak, abyste se cítili pohodlně a zároveň mohla vyniknout vaše mužná (případně ženská, šle jsou samozřejmě i pro dámy) hruď. Toho docílíte pomocí nastavitelných popruhů vpředu. Každému vyhovuje trochu jiná délka a tak je důležité zkoušet, při jaké délce se cítíte příjemně.

 

Výběr velikosti šlí

Muži standardní velikosti (přibližně do 186 cm) si u nás mohou zakoupit jakékoliv pánské šle a nemusí se obávat, že by jim byly malé. Pro vyšší pány a pány s bříškem jsme schopni ušít delší šle na míru. 

 

Jak šle opravdu nenosit?

A co je onen módní hřích? Nikdy nenoste kšandy a opasek zároveň! Je to totiž něco jako nosit ponožky v sandálech. A to přeci nechcete :-).

 


 

Nyní, když už víte, jak kšandy (šle) nosit, se můžeme přesunout ke správnému výběru barev a materiálů. Pro skvělé tipy a návody nás sledujte nejen na webu, ale i na našem Facebooku.