Jak vybrat perfektní šálu?

 

Dont Panic, Its Organic. (1)

 

 

Pánské šály jsou jedním z nejlepších doplňků pro muže. Jsou elegantní, výrazné a navíc i praktické. Problém ale může vzniknout při výběru šálu.  Je totiž nutné zvážit, jakou vybrat velikost, materiál a v neposlední řadě i barvu. Jak tedy vybrat perfektní šálu?

 

Šířka a délka šály 

Pánská šála by měla být mezi 20 až 35 cm široká. Šířka šály ale není tak důležitá jako její délka. Délka by se měla pohybovat okolo 160-180 cm, tato délka je totiž dostatečná pro případně hraní si s uzly. Dejte si tedy pozor a vyberte dostatečně dlouho šálu.     

 

Materiál šály

Kupujete si jen jednu šálu? Musí být nutně vlněná? Vlna je samozřejmě dobrá volba, ale neměli bychom opomíjet ani šály z bavlny, viskózy, akrylu a dalších materiálů, které se často nosí lépe než ty vlněné a hlavně nezpůsobují kousání či svědění. Právě onoho kousání byste se měli obávat nejvíce. Věřte, že není nic otravnějšího. Pokud nehledíte na cenu šály, pak je jen jediná správná volba, kašmírová šála - vydrží věky, je extrémně jemná, příjemná na dotek, vzdušná a přitom zároveň dokáže spolehlivě zahřát. 


Zlatou střední cestou jsou již zmiňované šály z viskózy. Cena se většinou pohybuje mezi 400 - 900 Kč. Taková šála je velmi příjemná na dotek, spolehlivě zahřeje a nekouše.   

 

Barva šály

V neposlední řadě záleží na barvě šály. Zde se však můžou názory lišit na základě subjektivního vkusu. Proto bychom Vám rádi doporučili jen následující:

 

  • dejte na svůj vkus (nejdůležitější přeci je, aby se Vám šála líbila), 
  • pokud si nejste jisti barvou, vybírejte decentnější vzory,
  • stejné pravidlo platí pro introvertní typy mužů (výrazná šála přiláká více pozornosti),
  • vzory a veselejší barvy se hodí spíše k mladším mužům. 

 

 

 

Když už víme, jak vybrat šálu, mohli bychom si také říct, jak nosit šálu a jak si uvázat šálu. Na to ale jeden článek ani zdaleka nestačí, proto pro Vás připravujeme další --> Jak uvázat šálu kolem krku? Již brzy :)

 

Zdroje obrázků: Pinterest