Jak se obléci během parného počasí, abyste se cítili dobře a vypadali ještě líp

 

Úporná vedra přesahující 30 stupňů nejsou v posledních letech ani u nás v České republice ničím neobvyklým. Co ale dělat, když se někam musíme vydat ve společenském oděvu? Dámy mají jasno, vždy mohou zvolit méně či více vzdušné šaty, u pánů je však situace již o poznání horší. Jistě jste již viděli případy, kdy se někdo v saku doslova pekl. Jak takovýmto situacím v parném počasí předejít, ať už se jedná o svatbu, pracovní jednání nebo rande, vám prozradíme v dnešním článku.  

 

Do práce

 

Chodíte-li na pracoviště, kde je vyžadován určitý dresscode, nebo jen musíte na formální pracovní schůzku, a je vám opravdu horko, není nic snadnějšího, než se zeptat protistrany, zdali by nevadilo, když si sako odložíte. Podle mnohých to sice není úplně košer, etiketa však praví, že pokud jste se nejprve slušně zeptali, je vše v pořádku. Skvělou volbou může být rovněž sako lněné, které dýchá a zpotíte se v něm o poznání méně. Pokud se sako nevyžaduje, ale rádi byste oživili košili nějakým zajímavým doplňkem, doporučujeme vám vyzkoušet šle, které obzvlášť v kombinaci s vyhrnutými rukávy podtrhnou vaši mužnou postavu a hlavně se v nich neupečete.

 gregory-hayes-bZ0IsPLCPCs-unsplash

 

Na svatbu

 

Pokud jdete na svatbu v letních měsících a již dopředu víte, že na místě nebude klimatizace, můžete se u svatebčanů informovat, zdali je přípustné sako vynechat. Ve většině případů budete stejně informování o tom, co byste si měli na svatbu obléci, a pokud mají trochu soudnosti, jistě vás nebudou nutit přijít v obleku s vestičkou. U svatebčanů jsou v poslední době velmi populární doplňky, jako například motýlek, zajímavá kravata nebo šle. Tyto doplňky zajistí, že budou všichni svatebčani vypadat skvěle na fotografiích a horko vám v nich rozhodně nebude.  Možností je mít v záloze také jednu náhradní košili, do které se můžete převléknout v případě, že tu první během oslavování propotíte.

 

alvaro-cvg-mW8IZdX7n8E-unsplash 

 

Na rande

 

V případě rande záleží na místě, kde se pár setká. Obecně dobrou volbou, kterou obvykle nic nepokazíte, je triko s límečkem či volnočasová košile. Zejména pokud býváte nervózní, byste se měli obléci tak, abyste se cítili dobře. Vaše oblíbené tepláky s děravým tričkem však rozhodně nechte doma. Hlavním cílem je jednoduše zvolit také oblečení, které vám bude slušet a zároveň v něm budete sví.

 

gregory-hayes-OOyMnhCi_9s-unsplash