Co na sebe na ples?

Nevíte co na sebe na letošní ples? Poradíme Vám jaké boty zvolit k jakému obleku, jaká barva košile se na ples určitě nehodí či jak volit doplňky ke zbytku outfitu.

 


 

1. OBECNÉ TIPY NA PLESOVÝ OUTFIT

 

Na večerní událost jako je ples se obecně hodí tmavší odstíny obleků. Jelikož je ale letošním dress kódem „semi-formal“, máte možnost outfit trochu rozveselit. Myslíme tím, že se nemusíte bát volby veselejšího vzoru kravaty či motýlku. Co se týče barvy košile tak je nejjednodušší vzít si bílou košili, ta vypadá vždy skvěle. V případě, že vlastníte tmavě modré sako, tak samozřejmě vypadá moc dobře světle modrá košile. Vyvarujte se prosím červené košili a podobným barvám (ano i fialové).

 

 

2. TMAVĚ MODRÁ A VÍNOVÁ

Doplňky do společnosti (9)

Modrá je dobrá, a to platí i u příležitosti jako je ples. V kombinaci s vínovým motýlkem a kapesníčkem pak docílíte elegantního vzhledu. Krom vínové se k takovému saku hodí i červené nebo světle modré doplňky (pro případ, že chcete působit decentně). Výhodou modrého saka je, že snese i trochu šílenější kombinace než klasické černé sako. Příkladem může být tato opravdu veselá kravata. à Odkaz na e-shop.

 

Co se týče bot tak k modrému saku jedině hnědé společenské botky. K nim taky krásně může ladit dřevěný motýlek.

 

 

3. ČERNÁ KLASIKA

Doplňky do společnosti (8)

 

Pokud vlastníte pouze černé sako jako většina mužů u nás v ČR a nechce se Vám do nového nyní investovat, pak neuděláte chybu černou klasikou v podobě černého saka s černým motýlem či kravatou. Neuděláte sice chybu, ale ani nepřekvapíte. Doladit outfit můžete bílým kapesníčkem (kapesníček slaďte s barvou košile). K černému obleku pak volte černé společenské boty.

 

 

 

4. KŠANDY A SHIRTSTAYS

 

KŠANDY (2)

 

Kšandy jsou poslední dobou velmi oblíbeným doplňkem, to především pro svůj "retro look". Jsou však ale i dobrým pomocníkem, pokud chcete vynechat pásek, který se může nepříjemně zařezávat do těla. S kšandami se budete cítit příjemněji a stylově. Většina z Vás asi nejspíše nebude mít předešité knoflíky na kalhotách a proto jsou pro Vás lepší volbou kšandy na klipy, které se na kalhoty připevní raz dva. Pokud knoflíky disponujete, pak určitě volte kšandy s koženými poutky na knoflíky – vypadají lépe, luxusně.

 

 

Neznáte shirtstays? Pak zpozorněte. Jde o neviditelný doplněk, který však hraje velkou roli v tom, jak na veřejnosti vypadáte. Sundáte-li na plese sako, může se stát, že budete mít košili vyhrnutou a může Vám vylézt z kalhot. To se však nemůže stát se shirtstays, pánskými košilovými podvazky, které se buď připevní k ponožkám nebo kolem stehna (jsou totiž dva typy), košili Vám pěkně propnou a budou ji držet celý večer na svém místě (a nezmění to ani sebešílenější pohyby na pódiu).   

 

 

Doufáme, že jsme Vám aspoň trochu tímto článkem pomohli :)

 logo wowdoplnky 1ku1